Gods verlangen

 

"Ik zal u uit de onderdrukking van Egypte leiden ... naar het land dat overvloeit van melk en honing" (Exodus 3:17)

 

Soms kun je proberen om in elk Bijbelgedeelte Jezus naar voor te laten komen. Dat zou je kunnen doen als je nadenkt over de verlossing van Israël uit Egypte. De andere kant is dat Mozes ook gewoon een mens was en dat God ook nu nog steeds mensen gebruikt om de Naam van Jezus door te geven. Beide is dus mogelijk. Je zou je kunnen identificeren met Mozes, maar ook met Israël. Je kunt als Mozes anderen aan de hand nemen naar de vrijheid of als Isaël door God in het beloofde land worden gebracht. Lijnen doortrekken is niet altijd zo makkelijk. Maar één ding is wel heel duidelijk. God maakt aan Mozes, vlak voordat hij aan zijn taak moet beginnen duidelijk wat Zijn verlangen is met Israël.

 

 

Het is Gods verlangen om Israël niet alleen uit de slavernij te halen, net zo min dat het niet Gods bedoeling is om jou door geloof uit de slavernij van de zonden te halen. Natuurlijk is dit ook Gods bedoeling. Natuurlijk wil Hij Zijn volk niet in de slavernij van Egypte en natuurlijk wil God niet dat jij leeft onder de macht van de zonden en de duivel. Maar God zegt nog iets. God zegt aan de ene kant: Ik haal Mijn volk uit de onderdrukking. Hij zegt dus ook: Ik haal een ongelovige uit zijn zonden. En het doel? God zegt tegen Mozes: "Je moet zeggen tegen Mijn volk dat Ik ze ook ergens wil brengen. Ik breng ze naar het land dat van melk en honing overvloeit." 

 

Dat is het! God wil niet alleen bevrijden om het volk daarna aan zichzelf over te laten, net zo min als dat God je zonden wil vergeven en je het daarna zelf uit moet zoeken hoe het verder moet. God wil Israël brengen in het land van vrede. Jezus zegt later: "Ik ben gekomen om leven en overvloed te geven." Israël leeft in het land van de dood, maar God wil hen niet in een tussenvorm brengen, maar God wil hen brengen in het land van het leven!

 

Hier in Exodus 3 spreekt Gods intense verlangen dat waar God aan begint dat Hij het ook echt af zal maken. En in Jezus is er voor jou vergeving, maar vanuit de vergeving gaat God met je op weg naar het land van vrede en heil! En Jezus kwam naar deze aarde als een Mozes om je los te maken uit je zonden, maar ook om je voor te gaan op weg naar het hemelse land van de vrede. En hier op aarde verlangt God al naar een leven in vrede met jou! En Mozes is dan symbool voor Jezus, maar Mozes staat ook symbool voor die mensen die God in je leven inzet om jou verder te leiden op de weg van het geloof! En Mozes staat ook symbool voor iedere gelovige, die ook weer een leider om anderen te leiden. We zijn op weg naar Huis als we geloven dat Jezus de ban van de zonde heeft gebroken.

 

Gebed: Heere, ik kan vaak niet begrijpen dat U meer met mij wil dan mij alleen van zonden bevrijden. Vaak denk ik dat ik aan mijn lot ben overgelaten in de woestijn van het leven. Maar ik wil geloven dat U mij van zonde wilde komen bevrijden om mij vervolgens ook Thuis te brengen in de hemel. Ik dank U dat ik onderweg ben naar het Beloofde Land. En onderweg, wees U mij nabij, wees naast mij en wees om mij heen, want alleen kan ik het niet. En zegen mij, zodat ik ook voor anderen een zegen mag zijn.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom