Geroepen om te bevrijden

 
"Mozes, Mozes! Hij zei: Zie hier ben ik" (Exodus 3:4b)

 

Heb je er wel eens over nagedacht dat je Mozes geweest zou zijn. Het begint in Exodus 3 eigenlijk wel heel bizar. Want Mozes, die was wonderlijk gered van een wrede verdrinkingsdood omdat zijn ouders, tegen het gebod van de koning in, Mozes in leven hadden gehouden. Door een wonder was hij als een klein ventje door de dochter van de koning gevonden. En het gevolg? Hij werd opgevoed als prins aan het koninklijke hof. En dan begint hoofdstuk 3: En Mozes hoedde het kleinvee. Prins Mozes was gedegradeerd tot schaapherdertje. 

 

 

Nadat Mozes was opgekomen voor gerechtigheid en een volkgenoot had gered van de dood, was hij verraden en moest hij vluchten. Prins Mozes degradeerde in enkele ogenblikken tot schaapherder. Zijn leven was niets meer waard. Weg van zijn volk, weg ook van het paleis, waar hij natuurlijk eigenlijk ook niet hoorde. En dan loopt Mozes in de woestijn. En midden in de woestijn, als hij daar loopt komt hij God tegen, die net opnieuw was begonnen, zonder dat het volk Israël dat besefte. God had immers het hulpgeroep van de Israëlieten gehoord. En in de woestijn zit God op Mozes te wachten.

 

Misschien denk jij ook wel eens: mijn leven, ach wat is het waard? Wat stel ik nu voor? Nee, eigenlijk misschien wel helemaal niets. Een prins ben je niet en hoe vaak ben je gevlucht in je leven, ben je bespot, hebben ze naar je gekeken en gezegd: "hij... nee, daar zit niet zoveel in". Mozes had ongetwijfeld een hele goede opleiding gehad aan het paleis. Maar wat was er nog van hem overgebleven.

 

En dan ineens, en ook onverwacht komt Mozes God tegen die opnieuw is begonnen en God roept hem. Mozes beseft het eerst helemaal niet. Maar uit een brandende doornstruik roept God hem. Want God wil hem gebruiken. En nu is ons jaar ook nog maar net opnieuw begonnen. Ik weet niet wat Gods plan is voor dit jaar. Ik weet ook niet wat Gods plan is voor jou. Maar vandaag roept God jou! Hij zegt dat Hij je wilt gebruiken. En het maakt niet uit wat je afkomst is. Zelfs niet als je leven een leven in alle gebrek en zonde is. God wil jou gebruiken in Zijn Koninkrijk. Aanzien telt bij God niet mee. En vandaag roept God jou, het is alleen de vraag of jij wilt dat God je gaat gebruiken. Mozes had God ook kunnen negeren, dat kun jij ook. Je kunt allerlei redenen bedenken waardoor God jou niet zou kunnen gebruiken. 

 

God wil een nieuw begin beginnen en Hij wil jou daarvoor gebruiken. En hoe je ook heet en wat voor werk je ook doet, waar je ook vandaan komt, God wil met jou beginnen. Nu, op dit moment. En hoe en wat, dat komt vanzelf, vandaag is de dag dat God jou om een antwoord vraagt. Het is ja, of nee...

 

Gebed: Eigenlijk moeten we u eerst eerlijk zeggen dat wij niet hadden verwacht dat U het gekerm gehoord had en al helemaal niet dat U op de achtergrond al bent begonnen om te bevrijden. Wij danken U voor Wie U bent. En we durven bijna geen antwoord te geven op Uw roepen. We weten niet waar dat uit gaat komen. Wilt U ons helpen om op U te vertrouwen, zelfs als we er met onze ogen nog niets van zien.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom