Geroepen om te bevrijden

 
"Mozes, Mozes! Hij zei: Zie hier ben ik" (Exodus 3:4b)

 

Heb je er wel eens over nagedacht dat je Mozes geweest zou zijn. Het begint in Exodus 3 eigenlijk wel heel bizar. Want Mozes, die was wonderlijk gered van een wrede verdrinkingsdood omdat zijn ouders, tegen het gebod van de koning in, Mozes in leven hadden gehouden. Door een wonder was hij als een klein ventje door de dochter van de koning gevonden. En het gevolg? Hij werd opgevoed als prins aan het koninklijke hof. En dan begint hoofdstuk 3: En Mozes hoedde het kleinvee. Prins Mozes was gedegradeerd tot schaapherdertje. 

 

 

Nadat Mozes was opgekomen voor gerechtigheid en een volkgenoot had gered van de dood, was hij verraden en moest hij vluchten. Prins Mozes degradeerde in enkele ogenblikken tot schaapherder. Zijn leven was niets meer waard. Weg van zijn volk, weg ook van het paleis, waar hij natuurlijk eigenlijk ook niet hoorde. En dan loopt Mozes in de woestijn. En midden in de woestijn, als hij daar loopt komt hij God tegen, die net opnieuw was begonnen, zonder dat het volk Israël dat besefte. God had immers het hulpgeroep van de Israëlieten gehoord. En in de woestijn zit God op Mozes te wachten.

 

Misschien denk jij ook wel eens: mijn leven, ach wat is het waard? Wat stel ik nu voor? Nee, eigenlijk misschien wel helemaal niets. Een prins ben je niet en hoe vaak ben je gevlucht in je leven, ben je bespot, hebben ze naar je gekeken en gezegd: "hij... nee, daar zit niet zoveel in". Mozes had ongetwijfeld een hele goede opleiding gehad aan het paleis. Maar wat was er nog van hem overgebleven.

 

En dan ineens, en ook onverwacht komt Mozes God tegen die opnieuw is begonnen en God roept hem. Mozes beseft het eerst helemaal niet. Maar uit een brandende doornstruik roept God hem. Want God wil hem gebruiken. En nu is ons jaar ook nog maar net opnieuw begonnen. Ik weet niet wat Gods plan is voor dit jaar. Ik weet ook niet wat Gods plan is voor jou. Maar vandaag roept God jou! Hij zegt dat Hij je wilt gebruiken. En het maakt niet uit wat je afkomst is. Zelfs niet als je leven een leven in alle gebrek en zonde is. God wil jou gebruiken in Zijn Koninkrijk. Aanzien telt bij God niet mee. En vandaag roept God jou, het is alleen de vraag of jij wilt dat God je gaat gebruiken. Mozes had God ook kunnen negeren, dat kun jij ook. Je kunt allerlei redenen bedenken waardoor God jou niet zou kunnen gebruiken. 

 

God wil een nieuw begin beginnen en Hij wil jou daarvoor gebruiken. En hoe je ook heet en wat voor werk je ook doet, waar je ook vandaan komt, God wil met jou beginnen. Nu, op dit moment. En hoe en wat, dat komt vanzelf, vandaag is de dag dat God jou om een antwoord vraagt. Het is ja, of nee...

 

Gebed: Eigenlijk moeten we u eerst eerlijk zeggen dat wij niet hadden verwacht dat U het gekerm gehoord had en al helemaal niet dat U op de achtergrond al bent begonnen om te bevrijden. Wij danken U voor Wie U bent. En we durven bijna geen antwoord te geven op Uw roepen. We weten niet waar dat uit gaat komen. Wilt U ons helpen om op U te vertrouwen, zelfs als we er met onze ogen nog niets van zien.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom