In Christus: overwinnaar

 

“Maar in dit alles zijn wij meer dan overwinnaars door Hem Die ons heeft liefgehad.” (Romeinen 8:37)

 

We gaan richting de afronding van de thema’s rond wie je in Christus bent. Paulus zegt dat we door Hem Die ons heeft liefgehad, meer dan overwinnaars zijn. Het is de vraag aan ons of dat wij werkelijk als overwinnaar leven. Ben jij een overwinnaar en leef jij ook zo? Het is opmerkelijk als je de overwinningsteksten uit Openbaring 2 en 3 leest dat dit allemaal overwinningen zijn waarin de gelovige pas deelt na dit leven. En toch zijn wij al overwinnaars.

Wat er ook in ons leven aan krachten en machten spelen, hoe sterk de ziekte en de dood kan rondgaan, we zijn al overwinnaar. Wat er ook kan gebeuren en hoe eenzaam je je ook kunt voelen, in Christus ben je meer dan overwinnaar. Het zijn sterke woorden waarvan we de waarde vaak niet beseffen. We leven nog steeds heel vaak onder de maat, vooral omdat we de overwinning vaak niet ervaren. Maar jij bent een overwinnaar.

 

Er is door de overwinning van Jezus namelijk niets meer wat jou van de liefde van God kan scheiden. Het is onmogelijk dat er iets is dat in Christus sterker is dan jij. Door de kracht van Jezus in je leven, deel je in de complete overwinning van Jezus en sta jij in deze wereld als overwinnaar.

 

Het voelt niet altijd zo, sterker nog, vaker niet dan wel ervaren we de overwinning. En toch zijn we overwinnaar door Hem Die ons heeft liefgehad. En dat heeft alles te maken met de overwinning die Jezus behaalde en waar wij in Hem in delen.

 

Jezus overwon door Zijn leven in de eerste plaats de zonden. Ja, deze verzoende en betaalde Hij bij God voor jou, maar Hij overwon, door Zijn hele leven de zonden te weerstaan, de macht er over. De macht van de zonde is gebroken en in Jezus’ Naam is deze macht ook in jouw leven gebroken. Ga daarom in deze overwinning staan als de zonde in je leven sterk is.

 

Daarnaast heeft Jezus de Godverlatenheid totaal overwonnen. Toen Hij uitriep “Mijn God, Mijn God, waarom hebt U Mij verlaten”, overwon Hij de Godverlatenheid waardoor jij nooit meer door God verlaten kan worden. De verdiende Jezus voor jou en Hij overwon dit.

Het derde dat Jezus overwon was de dood. Zelfs de dood kan jou niet meer scheiden van de liefde van Christus. De dood is verslonden tot overwinning. De dood is niet langer het laatste woord meer, maar jij zal opstaan en met Christus leven. Als de leugens van Godverlatenheid en de dood je angst aanjagen, dan weet je nu dat jij in Hem de overwinning hebt behaald.

 

En tenslotte is ook satan door Jezus overwonnen. Hij weerstond Hem in Zijn leven en toen satan dacht dat hij Jezus ten onder had gebracht, stond Jezus op uit het graf en heeft gezegevierd over elke macht van de duisternis.

En jij deelt in al deze overwinningen. Niets zal jou ten onder brengen als je in deze overwinning zal staan. Want jij leeft in het kamp van de Overwinnaar en jij deelt in Zijn overwinning.

 

Gebed: Jezus, U bent mijn Overwinnaar, U overwon alles en ik deel in Uw overwinning! Ik wil leven als overwinnaar, ik wil elke macht en kracht ondergeschikt maken aan U en uiteindelijk met U zegevieren.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom