In Christus: geen zorgen meer

 

Werp al uw zorgen op Hem, want Hij zorgt voor u. (1 Petrus 5:7)

 

Geloof je dat God voor je zorgt? Nee, ik vraag niet of je dat altijd ziet of zo voelt, maar geloof je dat God echt voor je zorgt? Want dat heeft nog al wat te betekenen. En ik wil eigenlijk nog een stap dieper gaan dan alleen het geloof dat God voor je zorgt, want Petrus gaat hier ook nog een behoorlijke stap dieper. Ook deze tekst heeft namelijk een 'want'. Als je namelijk gelooft dat God voor je zorgt, heeft dit een absoluut gevolg.

 

 

In Christus zorgt God net zo goed voor jou als dat Hij voor Zijn Eigen Kind Jezus zorgt. Hij zorgt voor je zoals een vader voor zijn kind zorgt. Sterker nog, God zorgt zelfs voor je zorgen. Dat kan geen vader echt doen, want voor je zorgen zorgen, dat kan alleen God. God kan je zorgen echt overnemen, zodat jij vrij komt van je overbezorgdheid.

 

Overbezorgdheid is iets dat niet thuishoort bij het Koninkrijk van God. Want in het Koninkrijk van God, is God Degene die zorgt en ben jij degene die je zorgen mag loslaten. En dat heeft alles te maken met dat je in Christus een Vader hebt die echt voor je zorgt. En wat mag van deze waarheid jouw denken gaan bepalen.

 

Jezus zegt in het Evangelie dat wij ons geen zorgen moeten maken voor morgen, dat doen de bloemen in het veld ook niet, en God bekleed hen met heerlijkheid en glorie. Jij hoeft je geen zorgen te maken om je leven, je hebt wel je verantwoording, maar zorgen hebben is iets dat God niet van je vraagt. Je mag namelijk al je zorgen bij God brengen en ze daar laten. 

 

Durf jij te geloven dat als je je zorgen bij God brengt, dat Hij er voor gaat zorgen? Misschien is het zo dat er in je leven dingen niet gebeuren omdat jij de zorgen erover probeert vast te houden, terwijl God van je vraagt om ze aan Hem te geven. In Christus is alle zorg van God voor jou beschikbaar. En als jij het loslaat, kan God je gebrek en behoefte gaan vervullen. Maar zodra jij uit je identiteit valt en denkt dat jij moet gaan zorgen, ontneem je God de ruimte om jouw verlangen, jouw nood, jouw behoefte te vervullen.

 

Mag ik je vragen of jij God de ruimte wil geven om voor jou te zorgen en los te laten dat jij gaat zorgen over je zorgen? Want dat is wat Petrus hier zegt: Omdat God voor je zorgt, kun je al je zorgen bij God laten. En wat je terugkrijgt? Je mag zorg gaan dragen voor dat wat je dan op je pad krijgt, je mag zorg gaan dragen om Zijn Koninkrijk uit te dragen. En zorg dragen voor wat God je toevertrouwt is geen bezorgdheid, maar is zorg dragen om van daaruit Zijn Koninkrijk in je leven te ervaren.

 

Vandaag heb jij de keus om je zorgen te maken of om zorg te gaan dragen. Vandaag heb jij de keus om je zorgen bij God neer te leggen en voor je te laten zorgen of om overbezorgd en gebonden in overbezorgdheid je leven te vervolgen. Maar Gods kind hoeft nooit bezorgd te zijn, want God wil voor je zorgen.

 

Gebed: Vader God, ik leg al mijn zorgen in Uw handen, ik laat het los, zodat ik losgelaten zal worden door overbezorgdheid en dat ik vrij kan zijn om zorg te dragen voor dat wat U mij geeft om zorg voor te dragen.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom