In Christus: kind van Papa God

 

Immers, zovelen als er door de Geest van God geleid worden, die zijn kinderen van God. Want u hebt niet de Geest van slavernij ontvangen, die opnieuw tot angst leidt, maar u hebt de Geest van aanneming tot kinderen ontvangen, door Wie wij roepen: Abba, Vader! (Romeinen 8:14 en 15)

 

Jarenlang geloofde ik dat de wetenschap dat mijn zonden vergeven waren, genoeg zou zijn om verder te leven. Het was eigenlijk een soort hemelgeloof. Het bereiken van de hemel was daarbij het belangrijkste. En als ik dan eenmaal bekeerd was, of als ik zou weten dat God mijn zonden vergeven had, dan was het wel goed. En toen het zover was, dacht ik dat dit het maximaal haalbare was. Tot God mij ging leren dat ik Zijn kind mocht zijn en dat Hij mijn Vader was.

En dat geeft ontspanning, want als kind weet je dat je vader voor je zorgt. Ja, ik weet dat er vaders zijn die verschrikkelijke dingen doen, maar onze vaders moeten vader zijn naar het beeld van Gods Vaderzijn. In die volgorde en niet anders. En kind mogen zijn bij God, dan weet je dat wat je ook doet, je het kindschap nooit kunt kwijt raken. Kind zijn van de Vader is jezelf loslaten en je in Gods armen laten vallen. En daarbij hoef je geen geestelijk volwassen woorden te hebben. En kind mag gewoon kind zijn bij zijn vader en zo verlangt God ook dat jij kind bent bij Hem.

 

En dat door Christus. Paulus zegt dat zijn vlees niet meer leeft, dat is met Christus gestorven en nu leeft hij in de Geest. Zo leeft elke gelovige. Als de Geest van God in je woont, ben je niet meer in het vlees, maar naar de Geest. Dan word je dus door de Geest geleidt. En die Geest van God maakt dat je de aanneming tot het kindschap ontvangt. Doordat Gods Geest in je woont, ben je kind van God, omdat de bloedband met God er is door Zijn Geest in je. Dat heeft Christus voor je tot stand gebracht.

 

Jij bent in Christus kind van de Vader. En de geest van slavernij is verdreven en heeft plaatsgemaakt voor de Geest waardoor je zonder angst God leert kennen als je Vader. God is jouw volmaakte Vader. Bij Hem ben jij altijd veilig! Ik vond vroeger de term 'kind van God' een hele hoge term die je eigenlijk niet in je mond durfde te nemen. Want dat waren hele bijzondere gelovigen. En ik geloof dat er onder de lezers zijn die hier ook mee worstelen. Maar toen God mij leerde wat Paulus hier zegt, leerde ik ook dat ik als een kleuter mij veilig mocht weten bij God. Hij is je Vader. Paulus zegt zelfs dat Hij Abba Vader is, Hij is Papa Vader.

 

Ik weet niet hoe jouw leven eruit ziet en ik weer ook niet of jij je echt geliefd kunt voelen, maar God heeft jou lief als Zijn kind. Dit ben jij, als je in Christus bent. Jij bent het kind van Papa God! Intens diep is Gods liefde voor jou. Laat je angst los en laat je vallen in Vaders veilige armen.

 

Gebed: Papa God, ik vind het soms heel moeilijk om me echt altijd veilig te voelen bij U. Soms voel ik niet wat ik graag wil voelen, maar ik geloof dat ik Uw kind ben. U heeft mij lief als de volmaakte Vader en ik ben veilig en geborgen bij U.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom