Overwinning: Op de troon met Jezus

 

"Wie overwint, zal Ik geven met Mij te zitten op Mijn troon, zoals ook Ik overwonnen heb, en Mij met Mijn Vader op Zijn troon gezet heb." (Openbaring 3:21)

 

Ik weet niet welke smaak jij hebt, maar de gemeente van Laodicea was lauw van smaak. En eigenlijk zegt Jezus in deze brief dat Hij een grotere hekel heeft aan schijnheiligheid en dode rechtzinnigheid dan aan ongeloof. Hij heeft liever dat mensen ongelovig zijn en eerlijk zeggen dat ze liever niets met Jezus willen, dan dat ze net doen alsof. God heeft een hekel aan kerkmensen die in de kerk zitten en ongehoorzaam blijven en zich lauw gedragen: Geen geloof, maar wel meedoen met de rest en zich zeer religieus gedragen. Dat is lauw en dat spuugt Jezus uit. Maar ook wel geloof, maar toch de religie en wereldgelijkvormigheid. Ook dat is te smerig om je voor te stellen.

Deze brief spreekt van mensen die alles hebben. Alles hebben ze voor elkaar, aan geld en goed geen gebrek, maar ze leven zonder God, ze zijn arm, blind en naakt. Ze hebben ten diepste niets. En Jezus staat nu aan de deur en Hij klopt. Want ook voor dit soort mensen heeft Jezus een overwinning gereed liggen. Jezus zegt dat degenen die zo lauw zijn, met haast de goederen van Jezus koopt. Voor hun armoede, biedt Jezus hen goud aan, voor hun naaktheid klederen en voor hun blindheid ogenzalf.

 

Het is Jezus verlangen dat Hij bij ons binnenkomt en met ons de maaltijd gebruikt. Een overwinningsmaaltijd omdat Hij overwon aan het kruis en in het graf. Een maaltijd van brood en wijn, van lichaam en bloed. Want dat zijn de tekenen van overwinning. En leven met Jezus in geloof, dan worden de tekenen van brood en wijn, tekenen die er toe doen. Dan zijn het overwinningstekenen die je als gelovige mag eten en drinken.

 

En vanuit deze overwinning heeft Jezus je troon in de hemel klaar gezet. Wees warm en vol van Jezus, verzadig je met Zijn lichaam en bloed, verzadig je met Hem alleen, dan zul je niet koud, maar zeker niet lauw zijn. Hoe meer van Jezus in je leven, hoe warmer je bent. Lauwheid is ook de lauwheid van een lichaam dat net gestorven is, maar warm is een levend lichaam, waarin God kan wonen.

 

Zoals Jezus Zichzelf op de troon heeft gezet, zo zal Hij jou straks op de troon zetten om met Hem en de Vader te heersen. Eigenlijk is deze troon de troon waar Jezus ook de overwinning op heeft gezet. Toen Jezus Zichzelf daarop zette, op dat moment zette Hij de overwinning op de troon. Een troon die door de overwinning een rechtmatige troon is voor Jezus en daarmee is het ook een rechtmatige troon voor iedereen die in Zijn overwinning deelt.

 

Het zijn zeven overwinningen die ons werden meegedeeld voor degenen die met Jezus overwinnen. En als we zo kijken naar dat wat ons straks gegeven wordt, zullen we vanaf morgen kijken met welke identiteit wij onze tijd op aarde mogen leven. Want hier op aarde mag jij leven in Christus. En in Christus zijn je ook hier op aarde heel veel schatten gegeven.

 

Gebed: Jezus, ik blijf U danken voor Uw overwinningen, ik blijf U danken dat ik in Uw overwinning mag delen en straks al deze beloften uitbetaald mag krijgen. Maar ik wil mijn tijd op aarde leven vanuit mijn identiteit in U. Leer mij ook daaruit leven voor de tijd hier op aarde.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom