Moeilijker dan het lijkt

 

"En Hij zei tegen hen: Ga naar het dorp dat voor u ligt, en zodra u er binnenkomt zult u een veulen vinden dat vastgebonden is, waarop geen mens gezeten heeft; maak het los en breng het hier. En als iemand tegen u iets zegt: Waarom doet u dat? zeg dan: De Heere heeft het nodig; en hij zal het meteen hierheen sturen." (Markus 11:2 en 3)

 

Als God het zegt, dan doe je het toch? Tenminste, ik zou zeggen van wel. Nou ja, ergens weten we wel dat dit nog niet zo makkelijk is. Want breken met je zonden als God het je zegt, valt vaak al niet mee. Maar het gaat vandaag even niet om dat soort dingen. Het gaat vandaag over veel makkelijkere dingen. Het gaat om hele praktische dingen. Eigenlijk om dingen waarvan je zou zeggen: Als God het zegt, hoeft het niet zo moeilijk te zijn. En toch houdt zo'n onderwerp al van vandaag mij wel vaak bezig en vind ik het al helemaal niet makkelijk.

 

 

Jezus staat op het punt om als de Bok van de grote verzoendag aan het volk te worden voorgesteld. Jezus zal straks Jeruzalem binnenkomen. En het volk zal Hem met gejuich binnenhalen en ze denken dat ze eindelijk een koning krijgen. Maar net daarvoor zegt Jezus tegen Zijn discipelen: "Ga naar de stad en daar zul je een veulen vinden. Vanuit de andere evangeliën blijkt het om een ezel te gaan. En als dan aan jullie gevraagd wordt wat jullie doen, dan moet je zeggen dat de Heere het nodig heeft."

 

Hoe eenvoudig kan het zijn. Zo simpel, toch? Gewoon doen wat Jezus zegt. Het kan niet makkelijker. En als Jezus het zegt, dan zal die ezel er ook wel staan, Hij is toch Gods Zoon, Hij weet toch alles? Hij stuurt Zijn discipelen toch niet de stad in om hen voor gek te zetten. En wat doen de discipelen? Ze gaan gewoon, blijkbaar met het vertrouwen dat het allemaal klopt zoals Jezus zegt. En ook als de mensen in de stad vragen wat ze doen, loopt alles goed af.

 

Ik weet niet hoe jij dit ervaart, maar ik vind dit helemaal niet zo makkelijk. Het ziet er allemaal betoverend mooi uit, maar als ik daar nu zou staan, zou ik ook blindelings gaan? En wij hoeven geen ezel voor Jezus te halen, maar Jezus zegt wel meer dingen die op een bepaalde manier zullen zijn zoals Hij zegt, maar ga jij dan en doe ik het? Durven wij blindelings te vertrouwen op Jezus opdracht? Ook als de mensen je dan vreemd aankijken. Als Jezus zegt:""Als je op zieken de handen legt, dan zullen ze genezen" om er maar eentje te noemen...

 

En ondanks dat ik op dit gebied bijzondere dingen heb meegemaakt, ik vind het gewoon eng. Echt eng, want stel je voor dat... Of stel dat dit... Dit wat hier gebeurd bij de discipelen is puur geloof en vertrouwen. En ik geloof dat als wij gaan doen wat Jezus zegt, dat het zal gaan zoals Hij zegt, want Hij weet het beter dan wij, als begrijpen we er niets van. En als mensen je ter verantwoording roepen? Dan zal Jezus woorden in je mond geven.

 

Gebed: Jezus, echt luisteren en echt doen wat U zegt, ook als het tegen alle geldende regels ingaat, vind ik echt moeilijk. En toch, ik wil echt geloven dat wat U zegt waar is, ik wil helemaal gehoorzaam zijn aan U opdrachten, zelfs als ze totaal onlogisch lijken. Uw logica komt niet overeen met de mijne, maar de Uwe is wel de waarheid.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Tijd met God

Met Jezus opgestaan

 

"Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft in mij; en voor zover ik nu in het vlees leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God,  Die mij heeft liefgehad en Zichzelf voor mij heeft overgegeven." (Galaten 2:20)

Met de Heer begraven en weer opgestaan. De zin van die lied zullen velen lezers herkennen. En juist nu het weer Pasen is geworden, ligt voor ons gevoel natuurlijk de nadruk op ‘opgestaan’. En tegelijk, is het de vraag in hoeverre wij dit ook echt ervaren, beleven en vooral hoe wij dit leven. Klopt het dat ons leven een opstandingsleven is? Of leven wij nog meer bij Golgotha, dan bij het open graf? Want dat is wel een groot verschil.
Lees meer...

Aanmelden 'Tijd met God'

Meld je aan voor het gratis mailabonnement 'Tijd met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij 'Tijd met God' van dit moment.

 

Galaten 2:15-21

 15 Wij, die van nature Joden zijn, en geen zondaars uit de heidenen,
 16  weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus. En ook wij zijn in Christus Jezus gaan geloven, opdat wij gerechtvaardigd zouden worden uit het geloof van Christus en niet uit werken van de wet.  Immers, uit werken van de wet wordt geen vlees gerechtvaardigd. 
 17 Maar als wij, die in Christus verlangen gerechtvaardigd te worden, ook zelf zondaars blijken te zijn, is Christus dan een dienaar van de zonde? Volstrekt niet!

Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom