De komende dagen zet ik geen Bijbeltekst boven ‘Elke dag 5 minuten met God’, omdat het onmogelijk is om één specifieke tekst te noemen bij het onderwerp dat heel belangrijk is. Avontuur met God is iets geweldigs, maar we moeten ook even stilstaan bij de vraag of de wonderen en tekenen, in combinatie met de gaven van de Geest, ook echt gelden voor onze tijd. Ik wil over dit onderwerp niet heen walsen, omdat bij velen, diep vanbinnen er op dit thema vragen zitten die er echt toe doen. 

Misschien is het overbodig om er aandacht aan te geven, maar ik geloof dat als wij het hebben over het avontuur met God, dat er ook lezers zijn die nogal onrustig zitten mee te lezen. Onrustig omdat de vraag ergens ligt van: Is dit avontuur, waarbij het naast het brengen van het evangelie, ook aandacht is voor wonderen, tekenen en Gods stem verstaan, nog wel voor ons bedoeld? Er zijn heel veel christenen die hun leven lang hebben geleerd dat wat er aan wonderen en tekenen gebeurt in het Nieuwe Testament gestopt is op het moment dat de Bijbel klaar was. Daarom is het goed om daar toch ook aandacht aan te geven. 

Als deze gedachte speelt, zal dit er ook voor zorgen dat je nooit de discipel kunt zijn die Jezus bedoelt. Je kun je pas echt uitstrekken naar het hele Koninkrijk van God op het moment dat je echt gelooft en weet dat dit de opdracht van Jezus is. De gedachte dat bijvoorbeeld de gaven van de Geest zijn gestopt na de apostelen is een gedachte die de vijand heel graag in de theologie van de kerk meebakt. Dat is logisch, want satan weet wat er gebeurt als de gaven van de Geest werkelijk ruimte krijgen in de kerk. Als de kerk werkelijk gaat beseffen welke volmacht Jezus op haar schouders heeft gelegd, dan komt de kerk tot bloei. 

Het is niet voor niets dat Jezus Zelf in Johannes 14 het heeft over de mensen die Zijn woorden niet kunnen geloven. Als je niet kunt geloven dat Jezus in de Vader is en de Vader in Hem is, geloof Hem dan om de tekenen die Hij doet. Dat lezen we in het elfde vers. En vervolgens zegt Jezus daar direct achteraan: Voorwaar, voorwaar, degenen die in Mij geloven, zullen dezelfde dingen doen als Ik en nog grotere dan deze. Het woord ‘voorwaar’ is in het Grieks het woord ‘amen’. Dus Jezus zegt: “het zal waar en zeker zijn, het zal waar en zeker zijn dat degenen die in Mij geloven dezelfde dingen zullen doen als Ik.” In Markus 16 zegt Jezus dat er tekenen zullen zijn die de gelovige zullen navolgen. En dan volgt een rijtje met wonderen en tekenen. 

Jezus maakt dus duidelijk dat dit niet om Zijn discipelen van dat moment gaat, maar Jezus maakt duidelijk dat dit over de gelovigen gaat. De gelovigen, waarvan Jezus in het hogepriesterlijk gebed zegt dat het niet alleen gaat over de discipelen, maar ook over degenen die door hen in Hem zullen geloven. Dus Jezus is heel duidelijk over de taak van de kerk: “Breng vrede, geneest zieken, drijf demonen uit.”

Gebed: Heer, open mijn ogen voor Uw werkelijkheid, zodat ik echt dat durf te gaan doen wat U van mij vraagt.

 

 

 

 

 

Nieuwste video als podcast

Youtube kanaal

Recentste 'Tijd met God'

Geen regels meer?

Serie: Geestelijke confrontatie #11 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.” (Mattheüs 5:17 – HSV) 

“Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen.” (Mattheüs 5:17 – NBV21) 

Hoe gaat Jezus eigenlijk om met alles wat voor Hem al is geweest? Is het zo dat Jezus met een totaal nieuw Koninkrijk kwam? Soms wordt dat wel gedacht. Bij Jezus zijn geen regels meer, wordt er dan al snel gezegd. Dat komt natuurlijk voort uit de gedachte dat de Farizeeën en de Schriftgeleerden fout waren. Wat zij deden klopt niet en dat wordt dan al snel uitgelegd als mensen die met allerlei regels een godsdienst in stand hielden. Ooit zei iemand tegen mij: “Als je iets moet, dan ben je religieus”.

Lees meer...

Aanbevelingen

Preekrooster 2024-2025

Preekvoorzieners die Theo de Koning willen vragen voor een preekbeurt, kunnen gebruik maken van deze link om de nog beschikbare data te bekijken en deze vervolgens vast te leggen.

Theo denkt

Bidden, maar klopt ons bidden wel...?

Bidden... maar klopt ons bidden wel?

Een paar gedachten:
Er zijn van die gebedspunten waar ik wat moeite mee heb gekregen. Ik zal er een paar noemen: Bidden om wereldvrede, bidden om vrede voor Israël of bidden voor de bekering van Israël. Of wat denk je van bidden om meer liefde onder elkaar? Of bidden tegen de seksuele moraal van deze tijd. Steeds meer dringt bij mij de vraag op of we daar wel voor kunnen bidden.
En als ik op een zieke de handen leg en er voor bid (nee, geen welvaartsevangelie, God bepaalt wat Hij doet en niet wij) vinden velen dat niet vanzelfsprekend.

Lees meer...

Eindeloos gelukkig

Eindeloos gelukkig worden begint door te wandelen in de bestemming die God voor jou heeft op aarde om uiteindelijk, door het geloof in Jezus, straks eindeloos gelukkig in de hemel te leven met God. 

Bijbelonderwijs

Om de Bijbel begrijpen willen wij je helpen door de Bijbel op een praktische manier uit te leggen. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis mailabonnement op 'Tijd met God'.

Coaching

Niet alles in je leven gaat vanzelf of ervaar je dat je bent vastgelopen of ben je op zoek naar Gods plan met je leven. We bidden persoonlijke coachingstrajecten of trainingen aan om je daarmee te helpen.

(S)preekbeurten

Theo de Koning (s)preekt veel in kerken, voor studentengroepen of op andere plaatsen. Dat doet hij met passie en het is zijn verlangen om Gods Woord uit te leggen en de Heilige Geest de ruimte te geven.

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom.
IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

© 2024 Eindeloos gelukkig - All Rights Reserved | Hosted by www.sth.nu