Luisteren en kijken naar wat de Geest zegt

 

"Terwijl Petrus nog over dat visioen nadacht, zei de Geest tegen hem: Zie drie mannen zoeken u." (Handelingen 10:19)

 

Ook in deze geschiedenis met Petrus en Cornelius staan er dingen die we snel voorbij lezen omdat we vooral bezig willen zijn met de boodschap voor Cornelius en wat dit uitwerkte. Al heel snel zijn we dan bezig dat ook de heidenen tot geloof kunnen komen. En natuurlijk vinden we het soms wel bijzonder hoe dit gaat, maar vanuit Petrus gezien, is het eigenlijk ook weer iets dat als wij het mee zouden maken, we er wellicht wel eens snel aan voorbij zouden kunnen leven.

Petrus is gewoon naar het dak gegaan om te bidden. Dat bleek in die tijd niet vreemd te zijn dat je dat op het dak deed, en Petrus ging daar ook naartoe. En tot op dat moment is er niets aan de hand. Het enige dat hij dan ruikt is het eten dat klaar gemaakt wordt en hij kreeg honger. Maar in plaats dat hij aan eten toekomt, neemt de Geest hem op de ene of andere manier mee in een visioen. Misschien was het een droom, of misschien waren het beelden, maar Petrus ziet in ieder geval van alles en hij reageert er ook op door te spreken.

 

Wat opvalt is dat Petrus blijkbaar ook direct weet dat dit van God is en ook dat God hem in dat visioen de opdracht geeft om onreine dieren te slachten en te eten. Dit gebeurt nog een keer en God zegt in dat visioen dat alles gereinigd is. Jezus had immers al het onreine rein gemaakt. En uiteindelijk gebeurt dit drie keer. En ik weet niet of jij ook zulke dingen herkent. Soms heb je bepaalde beelden die je niet altijd direct kunt plaatsen. Vaak als je in de stilte bent met God, zijn dat juist momenten dat er beelden of gedachten kunnen opkomen die je onmogelijk zelf kunt bedenken.

 

Het is wel de manier hoe God vaker spreekt dan dat wij vaak denken. En is het allemaal logisch? Nee, juist niet, het is ook hier bij Petrus helemaal niet logisch. Verre van dat, want als Jood eten van onrein vlees dat was onbestaanbaar. Ook voor Petrus kon dit echt niet. Maar Petrus neemt wel dit visioen heel serieus. En nee, dan hoef je echt niet achter iedere droom iets te zoeken. Petrus was hier bij zijn volle bewust-zijn. En hij kan er op dat moment ook nog helemaal niets mee.

 

En dan komt hij beneden. Dan wordt zijn naam geroepen en op dat moment zegt de Heilige Geest: Ze zoeken je! En weer valt alles op z'n plek. Het hele visioen, waar Petrus nog over aan het nadenken was, klopt ineens helemaal op het moment dat hij op bevel van de Geest met die mannen meegaat. En direct als hij bij Cornelius aankomt, weet hij dat alle barrieres zijn weggenomen vanwege dat visioen.

 

Zo wil God werken, gewoon vanuit de relatie en de omgang met Hem. Hoe vaak geef jij God de tijd om op Zijn manier je dingen bekend te maken. Ben je sowieso wel vaak stil voor God. Ik ervaar dit echt als soms heel lastig. En je dan ook nog openstellen voor alles wat God wil zeggen.

 

Gebed: Heilige Geest, ik wil U niet alleen vragen om te spreken tot mij, maar wilt U mij ook helpen om stil te zijn, helpen om echt te luisteren en te kijken, om te ervaren wat U antwoordt op mijn bidden.

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom