Mijn geweten is gereinigd

 

"Omdat wij nu, broeders, vrijmoedigheid hebben om in te gaan in het heiligdom, door het bloed van Jezus, langs een nieuwe en levende weg, die Hij voor ons heeft ingewijd door het voorhangsel, dat is door Zijn vlees, en omdat wij een grote Hogepriester hebben over het huis van God, laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en ons lichaam gewassen is met rein water." (Hebreeën 10:19-21)

 

Misschien dacht je de afgelopen maand wel regelmatig: "Wat is het toch allemaal veel theoretisch onderwijs." En dan heb je gelijk, ik had dat gevoel ook regelmatig. En toch is dat onderwijs zo ontzettend belangrijk. Soms mis je dan de directe toepassing in de praktijk en lijkt het niet compleet. En als je de hoofdstukken gelezen hebt tussen de tekst van gisteren en vandaag, dan blijft het gaan over het volmaakte Offer en het onvolmaakte offer. Het gaat telkens over Jezus en Mozes. Maar als je al dit onderwijs hebt laten binnenkomen, dan kunnen we nu een conclusie trekken.

Als je gelooft dat Jezus het ware Offer is dat ons echt met God verzoend en dat Jezus als Koning en Priester ons weer terugbrengt in de gemeenschap met God, dan is je hart gereinigd van je slechte geweten. Door het geloof heeft Jezus je geweten hersteld. Voel je dat altijd zo? Nee, maar dit is wel de waarheid die Gods Woord ons geeft. En hoe meer je in dit geloof leeft, hoe meer je geweten gezuiverd wordt. Dat is de kracht van het bloed van Jezus. Blijven we zondaar tot onze laatste snik en overwinnen we de zonden nooit? Dat is een leugen. Er zullen altijd zonden blijven, maar door de nieuwe en levende weg van de verzoening door Jezus te gaan, breken zonden in je leven af. Dat is de absolute kracht van Jezus als Hogepriester.

 

Maar daardoor mag je ook zeker weten dat je echt mag naderen tot God. Je bent helemaal welkom, als je over deze Weg, die nieuwe en levende Weg, over de Weg Jezus tot God gaat. En dan mag je geweten je niet meer aanklagen, want dan weet je door het geloof dat God geen zonden meer ziet in jouw leven. En soms moet je er misschien wel heel concreet om vragen of God je geweten echt wil reinigen. Maar dat is dan voor jouw beleving omdat er zonden op je netvlies staan die niet weg willen. Maar vanuit God mag je werkelijk naderen met een rein geweten en schoon hart.

 

Er is namelijk een Priester met al de eigenschappen van de afgelopen dagen die met Zijn Eigen lichaam door het voorhangsel is gegaan. God was onzichtbaar, maar door Jezus is de weg naar het Vaderhart opengescheurd. God scheurde Zelf, vanwege het leven van Jezus, het voorhangsel open. Van Boven naar beneden.

 

Met alles wat je bezighoudt, je mag gaan tot in het heiligdom, tot in het Vaderhart van God. Zo welkom ben je door het volmaakte offer van Jezus! Het offer van Jezus legt elke aanklager het zwijgen op. Met vrijmoedigheid mag je in volle zekerheid naderen tot God!

 

Gebed: Heerlijke God, U aanbid ik omdat ik mag komen tot in Uw hart. Alles is volmaakt volbracht door Uw Zoon. Zijn offer is volmaakt. Hij is de Eeuwige, maar ook de Hogepriester. De toegang is vrij en mijn geweten is gereinigd.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Elke dag 5 minuten met God

In de stilte - Heersen over Gods Meesterwerk

 

"En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde, en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen." (Genesis 1:24)

Hoe was gisteren je moment van stilte met God. Het moment van stille verwondering dat God besloot om jou te maken. Nu weet ik dat er ook mensen zijn die dan zeggen: “Maar er is niets meer van dat plan van God overgebleven en zo blij zal God niet met mij zijn, ik doe niet zoveel goed.” Ergens denk ik dat ik die gedachte begrijp, maar toch is God, na de zondeval doorgegaan met het maken van mensen.
Lees meer...

Aanmelden 'Elke dag 5 minuten met God'

Meld je aan voor het dagelijkse mailabonnement 'Elke dag 5 minuten met God'. 
Aanmelden mailabonnement

Bijbelgedeelte

Onderstaand Bijbelgedeelte behoort bij de 'Elke dag 5 minuten met God' van vandaag.

  

Genesis 1:25-2:3

 24 En God zei: Laat de aarde levende wezens naar hun soort voortbrengen: vee, kruipende dieren en wilde dieren van de aarde, naar zijn soort! En het was zo.
 25 En God maakte de wilde dieren van de aarde naar hun soort, het vee naar hun soort, en alle kruipende dieren van de aardbodem naar hun soort. En God zag dat het goed was.
 26 En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!
 27 En God schiep de mens  naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem;  mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. Lees meer...

Tweets Theo de Koning @TJD_de_Koning

Aanbevolen

Youtube-kanaal

www.eindeloosgelukkig.nl

Eindeloos gelukkig - Copyright © 2015. All Rights Reserved.

IBAN rekeningnummer: NL81 RABO 0301 9254 53 t.n.v. T.J.D. de Koning inzake 'Eindeloos gelukkig' te Nieuw-Lekkerland

Eindeloos gelukkig is financiëel geheel afhankelijk van giften. Elke gift is daarom van harte welkom